Caroline Deul

Biografie

Caroline Deul

Caroline kreeg op 10-jarige leeftijd haar eerste cello lessen. Al vrij snel kwam ze terecht bij Rebecca Smit, van wie ze 8 jaar les heeft gehad. Na haar gymnasium diploma behaald te hebben werd Caroline toegelaten tot het voorbereidend jaar op het conservatorium van Den Haag om cello te studeren bij Floris Mijnders. In 2005 ging ze naar het Utrechts conservatorium, daar kreeg ze les van Lenian Benjamins en vervolgde haar studie bij Ran Varon. In juni 2010 behaalde ze succesvol haar eindexamen.


Masterclasses volgde Caroline bij Marcio Caneiro, Gavriel Lipkind, Jaap Kruithof, Jeroen den Herder, Gregor Horsch, Timora Rosler en Vivien Mackie. Ze heeft in verscheidene orkesten gespeeld en aangevoerd zoals het VHJO (Vereninging Haagse Jeugdorkesten), AKO (Atheneum Kamerorkest) en Krashna Musica (Studenten orkest TU Delft). Gedurende de afgelopen jaren heeft ze in veel verschillende bezettingen kamermuziek gemaakt en vele tientallen concerten gegeven.


Caroline Deul in concert

Als onderdeel van haar opleiding heeft ze verscheidene kennismakingscursussen gegeven op muziekscholen en basisscholen. Caroline is als docent verbonden aan de Gooische muziekschool. Als lid van de European String Teachers Association en Koninklijke Nederlandse Toon Kunstenaarsvereniging houdt zij zich goed op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen op muziekpedagogiek en -lesmethoden. Caroline bespeelt een prachtige cello gebouwd in 1997 door Bert van Ziel.


Naast alle muziek houdt zij zich bezig met de Alexander Techniek. In 2012 kwalificeerde zij als docente Alexandertechniek aan de erkende Alexandertechniek Opleiding Nederland. De techniek kijkt naar het gebruik van jezelf in de dagelijkse bezigheden. Zo leer je steeds meer bewust te handelen. Langzaamaan vind je je natuurlijke balans en coördinatie terug, zodat je lichter en vrijer kunt bewegen.


 
Website door: RV Antonisse multimediadesign