Caroline Deul

Celloles

Introductiecursus cello voor kinderen Vrijblijvend kennis maken met de cello? Doe de introductiecursus cello!
Je hebt nog geen cello nodig. In 3 privélessen kun je kijken of de cello iets voor je is. Neem contact met mij op om je in te schrijven.
NB. Deze actie geldt alleen voor lessen in Utrecht.Introductiecursus cello voor volwassenen

Celloles voor kinderen en volwassenen

Lesgeven is leuk om te doen. Het is fijn mijn enthousiasme in het cellospelen weerspiegeld te zien in mijn leerlingen. In mijn lessen heb ik als doel leerlingen op te leiden om goed cello te leren spelen. Dat stelt ze in staat om op elk niveau lekker muziek te kunnen maken. Daar beginnen we dan ook vanaf het allereerste begin mee!

Kinderen kunnen vanaf 4 jaar bij mij op celloles. Voor jonge kinderen (4 t/m 7 jaar) is het belangrijk dat een ouder het thuis oefenen begeleidt. Ook volwassenen zijn welkom. Zowel beginnende als gevorderde cellisten.

Op het conservatorium volgde ik methodieklessen en stagelessen bij Els van Oldenborgh en Peter de Leeuw. Verder liep ik een jaar lang stage op de muziekschool van Amstelveen bij Leonie Stevens en Wiesje Miedema. Daar kon ik mij specialiseren in het lesgeven aan jonge kinderen.


Lesmethode

Leerlingen van jong tot oud

Meestal geef ik privéles, omdat de leerling zo het meeste individuele aandacht krijgt en zich dan op eigen tempo kan ontwikkelen. Voor beginners kan het echter stimulerend zijn om in kleine groepjes les te hebben. Zo leer je van elkaar en pakt ook de lesprijs voordeliger uit.

Wanneer je eraan toe bent kun je deelnemen aan de voorspeelavonden die ik met regelmaat organiseer. Veel leerlingen vinden het leuk om samen te spelen in een orkest of ensemble.


Een essentieel onderdeel van elke muziekles is het thuis oefenen. Er wordt van de leerling verwacht elke dag even de cello te pakken en het huiswerk te oefenen. Eén keer per week krijgt de leerling celloles. De andere dagen is de leerling zijn eigen leraar. Ik zal in de lessen aandacht besteden aan hoe dit het beste kan.


Vanuit de Alexander Techniek weet ik hoe belangrijk het is je lichaam optimaal te gebruiken bij het cello spelen. Iedereen kan krampachtig een geluid uit de cello krijgen, maar daar heb je weinig aan. Bij het spelen leer je goed in balans te zitten en gaan we op zoek naar een manier van spelen die geen overbodige spanningen met zich meebrengt.


Celloles in Utrecht

Mijn lesstudio bevindt zich in Utrecht.
Jansveld 35

Lestijden (alleen op afspraak)

Maandag 13.00-22.00u
Dinsdag 12.00-17.00u (& 18.00-22.00u eens in de twee weken)
Vrijdag 12.00-17.30u
Zaterdag 09.30-17.30u

Op alle lessen zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.


Tarieven Utrecht 2018-2019

Tarieven op aanvraag

Cello huren

Caroline met leerlingen

Voor kinderen bestaan er kleinere cello’s waar ze op kunnen leren spelen. Deze kunnen gehuurd worden bij vioolbouwers en ook weer gemakkelijk ingeruild worden als ze een grotere cello nodig hebben omdat ze gegroeid zijn. Als leerlingen aan een hele cello (normale grootte) toe zijn kunnen ze er eventueel één kopen. Voor het huren en kopen van cello’s kunt u terecht bij vioolbouwers in de regio Utrecht. De huurprijs van een cello is zo'n €30 per maand.


Jeugdcultuurfonds

Ouders van kinderen tussen 4 t/m 18 jaar met een krap budget kunnen aanspraak maken op een bijdrage van het jeugdcultuurfonds. Het fonds kan een substantieel deel van de muzieklessen betalen. Kijk voor meer informatie op www.jeugdcultuurfonds.nl


(Vakantie)rooster & groepsles 2018-2019

Wat Wanneer
Zomervakantie 10 jul 2018 t/m 9 sept 2018
Groepsles kinderen za 1 & 8 sept 2018
Groepsles kinderen, geen gewone lessen di 2 okt
Herfstvakantie 22 t/m 28 okt 2018
Kerstvakantie 24 dec 2018 t/m 6 jan 2019
Voorjaarsvakantie 25 feb t/m 3 mrt 2019
Meivakantie/Goede vrijdag/Pasen/Koningsdag 19 apr t/m 5 mei 2019
Tweede pinksterdag 10 juni 2019
Inhaalweek 15 t/m 21 juli 2019
Zomervakantie 22 juli 2019 t/m nader te bepalen


Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 
Website door: RV Antonisse multimediadesign